Автовиробники США поступово відмовляються від випуску невеликих автомобілів - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автовиробники США поступово відмовляються від випуску невеликих автомобілів - WSJ

Технології&Авто
931
Американські виробники автомобілів поступово згортають випуск так званих пасажирських автомобілів – порівняно невеликих і економічних седанів, купе, хетчбеків – і переходять на більш рентабельні позашляховики і пікапи, частка яких на ринку продовжує зростати, пише The Wall Street Journal.
Тривалий час вважалося, що невеликі автомобілі – необхідний сегмент, якщо детройтська трійка хоче успішно конкурувати з японцями, а також залучати молодь і покупців з обмеженим бюджетом. Однак на тлі зниження цін на бензин і підвищення енергоефективності позашляховиків навіть великі седани вийшли з моди.
General Motors (GM) протягом 2018 року припинить виробництво субкомпактних автомобілів Chevrolet Sonic, а в найближчі кілька років може відмовитися і від седанів Chevrolet Impala, повідомили поінформовані джерела WSJ.
Тим часом Ford Motor, швидше за все, припинить випускати автомобілі Fiesta для ринку США протягом найближчих 12 місяців, а надалі припинить виробництво седанів Taurus, стверджують джерела, знайомі з планами компанії. Керівництво Ford поки що не ухвалив остаточного рішення щодо Ford Fusion, який вважався головним конкурентом в її модельному ряду для Honda Accord і Toyota Camry.
Аналітики вважають, що така зміна стратегії може бути пов’язана з додатковими ризиками в разі зміни цін на енергоносії, регулювання або споживчих переваг.
GM поки що продовжить продавати в США Chevrolet Cruze і Chevrolet Bolt, а також седани Buick і Cadillac, а Ford і Fiat Crysler на тлі успіху нових моделей Jeep і пікапів F-150 планують все швидше нарощувати частку великих і дорогих машин. Fiat Chrysler ще кілька років тому припинив випуск седанів Chrysler 200 і компактних автомобілів Dodge Dart, на черзі – Chrysler 300 і Dodge Charger.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас