Фермери зможуть передавати землю у спадщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фермери зможуть передавати землю у спадщину

Аграрний ринок
1154
Кабінет міністрів України на засіданні 4 квітня схвалив та направив до Верховної Ради законопроект, який дозволить фермерам отримувати та передавати у спадок сільськогосподарські землі.
Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк, йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.
За словами міністра, землі для ведення фермерських господарств передавалися в 90-х роках на праві довічного успадкованого володіння, постійного користування.
Проте в результаті внесення змін у законодавство можливість оформити ці ділянки у власність та передати у спадок була виключена, що створило юридичні проблеми для великої кількості фермерських господарств.
«Ухвалюючи цей законопроект, ми робимо рішучий крок до відновлення соціальної справедливості і пропонуємо передати землю, яка була ще в 90-ті роки отримана в постійне користування, фермерам або їхнім спадкоємцям у власність. Його на 100% узгоджено з Асоціацією фермерів та приватних землевласників. Сподіваюся, що український парламент його також підтримає», — сказав Мартинюк.
Раніше повідомлялося, що законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо передачі права власності фермерським господарствам на земельні ділянки, надані засновникам таких господарств в постійне користування, довічне успадковане володіння для створення та/або ведення фермерського господарства (селянського (фермерського) господарства)» передбачає, що земельні ділянки, надані засновнику фермерського господарства у постійне користування або довічне успадковане володіння, за заявою засновника передаються у власність фермерського господарства.
При цьому загальна площа земельних ділянок, які можуть бути передані у власність фермерських господарств, складає понад 543,5 тис. га.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас