Україна розірвала лише 44 угоди з Росією із 450 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розірвала лише 44 угоди з Росією із 450

Казна та Політика
344
Між Україною та Російською Федерацією на сьогодні розірвано лише 44 угоди з 450. Про це повідомила голова комітету Верховної Ради у закордонних справах, народний депутат Ганна Гопко.
За словами Гопко, понад чотири сотні угод з Росією залишаються чинними.
“У матеріалах, наданих МЗС України, ми говоримо про 451 міжнародний договір, який був ухвалений до моменту російської агресії. За даними МЗС, до квітня 2018 року, прийнято рішення про припинення чи зупинення дій загалом щодо 44 угод. Це одна міждержавна угода, 25 міжурядових, 18 міжвідомчих угод”, – заявила Гопко під час засідання комітету.
За словами представника МЗС, решта угод наразі залишається в силі. “Вони чинні. Згідно з законодавством, силами лише МЗС прийняти рішення про необхідність розірвання тієї чи іншої угоди немає можливості”, – додав представник МЗС, відповідаючи на запитання голови комітету. Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України підготувало пропозиції для президента Петра Порошенка щодо виходу з органів СНД та денонсацію договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас