Після старту "Північного потоку-2" транзит газу через Україну впаде в 10 разів - "Газпром" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після старту "Північного потоку-2" транзит газу через Україну впаде в 10 разів - "Газпром"

Енергетика
3291
Транзит російського газу через Україну після введення в експлуатацію газопроводів “Турецький потік” і “Північний потік-2” продовжиться, але скоротиться до 10-15 мільярдів кубометрів в рік.
Про це заявив глава “Газпрому” Олексій Міллер.
“Є суміжні держави, є регіони, які знаходяться на кордоні з Україною з боку Європи і без сумніву, поставки в ці регіони Європи будуть здійснюватися транзитом через територію України. Інша справа, що це обсяги, які будуть, без сумніву, менш значні”, — сказав Міллер.
Відповідаючи на питання про можливість укладення нового транзитного контракту з “Нафтогазом”, глава “Газпрому” сказав, що будуть переговори. При цьому він підкреслив, що це будуть не ті умови, які прописав в діючій угоді Стокгольмський арбітраж. У 2017 році транзит російського газу через Україну досяг рекордного за останні вісім років обсягу 93,5 мільярда кубів.
Як повідомлялось, президент РФ Володимир Путін сподівається, що газопровід “Північний потік-2” в обхід України буде реалізований, газ в країни південно-східної Європи також може піти по “Турецькому потоку”.

Довідка Finance.ua

  • Проект «Північний потік» передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Новий трубопровід планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1». 27 березня 2018 року в Німеччині було видано дозвіл на будівництво газопроводу “Північний потік-2” на всій німецькій ділянці Балтійського моря. Будівництво газопроводу повинно початися в 2018 році і завершитися до кінця 2019 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас