Міносвіти опублікувало ліміти держзамовлення в вузах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти опублікувало ліміти держзамовлення в вузах

Особисті фінанси
2845
Міністерство освіти і науки України оприлюднило максимальні обсяги державного замовлення на прийом до установ вищої освіти в 2018 році.
У повідомленні Міносвіти зазначається, що тепер всі вступники можуть переглянути інформацію, скільки місць для прийому за держзамовленням зможе виділити кожен вуз, що відноситься до сфери управління Міністерства освіти і науки, на 2018 рік.
Всього в документі зібрана інформація про програми бакалаврату та магістратури з 161 ВНЗ з усіх регіонів України.
Детальна інформація розміщена на 295 сторінках PDF-документа.
“Це, зокрема, ліцензійний обсяг – скільки вступників на спеціальність або спеціалізацію може прийняти заклад; максимальний обсяг прийому абітурієнтів на місця держзамовлення і кваліфікаційний мінімум – скільки мінімум “бюджетників” має бути на спеціальності, щоб заклад здійснив їх набір”, – повідомили в Міносвіти.
У міністерстві підкреслили, що “пороги” максимуму і мінімуму бюджетних місць на кожну спеціальність встановлюються вузами в зв’язку з тим, що в Україні вступ на бакалаврат і деякі спеціальності магістратури здійснюється за широким конкурсом. В рамках системи широкого конкурсу вуз може як отримати максимальний обсяг місць держзамовлення, передбачений документом, так і не отримати жодного бюджетного місця.
Також в документі зазначено, скільки максимально втупників зможе прийняти вуз за квотою 1 – на основі вступних іспитів, і квотою 2 – для вступників за спрощеною процедурою з окупованих територій.
Серед іншого в документі зазначено, що ліцензований обсяг денної форми навчання бакалаврату в нацуніверситеті їм Т.Шевченка становить 8280 місць і 680 магістрів. Приблизно такі ж цифри і в Київському політехнічному університеті ім. Сікорського: 8840 бакалаврів та 75 магістрів. У Києво-Могилянській академії передбачено 1235 місць на бакалавраті і 90 магістрів. А у “Львівській політехніці” передбачено 7610 місць для денної форми бакалаврату і 230 для магістрів.

Довідка Finance.ua:

  • У 2017 році Кабмін встановив загальний обсяг держзамовлення на рівні 212 388 осіб.
  • У 2016 році держзамовлення становило 266,2 тис. осіб.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас