ВТБ згортає до мінімуму бізнес української "дочки", залишить одне відділення - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ згортає до мінімуму бізнес української "дочки", залишить одне відділення - джерело

Фондовий ринок
614
ВТБ втратив надію продати свій банк в Україні, планує згорнути бізнес “дочки” до мінімуму, залишивши одне відділення.
ВТБ в травні 2016 року заявив про намір продати український банк в разі появи цікавих пропозицій. Однак уже в червні керівництво ВТБ повідомило про припинення активного пошуку покупців. Розмови про вихід групи з українського ринку відновилися в березні 2017 року після введення Києвом санкцій щодо українських банків з російським державним капіталом. Введені на рік і потім продовжені обмеження забороняють їм здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур.
Керівництво ВТБ не раз заявляло, що українська влада не хоче продажу банків. Досі Нацбанк України не схвалив жодну з заявок від потенційних покупців.
ВТБ втратив надію продати свій банк в Україні через непевні вимоги влади до покупців”, – сказав співрозмовник “Інтерфаксу”.
За його словами, для зменшення операційних витрат були закриті практично всі відділення банку. Їх число скоротиться з 32 на початку минулого року до 5 до кінця травня.
“У другій половині року залишиться одне відділення. Кінцеве завдання банку – продати активи, погасити всі зобов’язання перед клієнтами, скоротити бізнес до мінімуму і здати банківську ліцензію”, – заявило джерело.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас