Наскільки реальною є загроза дефолту для України - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наскільки реальною є загроза дефолту для України - думка експерта

Казна та Політика
2008
Все ще існує загроза дефолту для України, особливо з огляду на те, що у 2019-2020 роках зростуть обсяги виплат за зовнішніми боргами.
Про це розповів в ефірі передачі «Фінансовий тиждень» екс-міністр економіки Віктор Суслов.
“Загроза є абсолютно реальною. Тим більше, що закінчується пільговий період реструктуризації наших боргів. Ми повинні будемо повертати борги. Мало того, Україна в разі зростання на 4 і більше відсотків на рік ВВП повинна буде розплачуватися значними обсягами при зростанні валового продукту за тими облігаціями, які перебувають в руках міжнародних інвестиційних фондів”, – сказав Суслов.
За словами екс-міністра економіки, Україні вигідне зростання валового продукту, але лише в тому випадку, якщо він почне рости вище 4 відсотків. Все тому, що ми змушені віддавати кредиторам 40% приросту.
При цьому експерт вважає, що продовження співпраці з МВФ – “життєва необхідність в поточних умовах”.
“Якби не МВФ, Україна б уже оголосила дефолт. Але треба розуміти, що співпраця з МВФ має бути тимчасовою. Отримано близько 8 млрд дол. Але питання в тому, що ми не реструктуризували свою економіку. Не створили нових виробництв, з великим виробництвом доданої вартості. Не завоювали ринки з високотехнологічною продукцією. А це значить, що реформи досі не проведені. Вони неефективні”, – підсумував Суслов.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас