Українським заробітчанам пояснили нові правила сезонних заробітків у Фінляндії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським заробітчанам пояснили нові правила сезонних заробітків у Фінляндії

Казна та Політика
1214
Посольство України у Фінляндії нагадує, що з 1 січня запроваджено нові правила в’їзду іноземців на територію країни з метою виконання сезонних робіт, і радить заздалегідь підготувати необхідні документи. Про це повідомив у Twitter посол України у Фінляндії Андрій Олефіров.
“Щорічно до Фінляндії прибувають тисячі українців на сезонні роботи. Цього року змінено правила працевлаштування. Ми проконсультувалися з відповідними органами Фінляндії і зробили такі поради”, – написав Олефіров. Зокрема, тим українцям, які користуються не біометричним паспортом громадянина України для виїзду за кордон, як і раніше, слід звертатися до посольства Фінляндії в Україні для отримання візи для виконання сезонних робіт. У диппредставництві попередили, що чинна шенгенська віза (туристична або ділова) не дає права на виконання сезонної роботи на території Фінляндії, у цьому випадку слід оформити спеціальну візу для виконання сезонних робіт. “Водночас, якщо ви маєте намір відвідати Фінляндію виключно з метою збору диких (лісових) ягід і у вас є чинна фінська віза, то оформлювати візу для виконання сезонних робіт не потрібно.
Однак за таких обставин про свій майбутній візит у Фінляндію слід повідомити посольство Фінляндії в Україні”, – зазначили у посольстві. Тим українцям, які користуються біометричним паспортом громадянина України для виїзду за кордон, з 1 січня 2018 року для приїзду у Фінляндію для виконання сезонних робіт терміном до 90 днів слід оформлювати сертифікат на сезонну роботу.
“При цьому законодавством Фінляндії розширено поняття сезонної роботи: робота для сільського господарства, громадського харчування, лісового господарства, на хутровій фермі, збирання ягід на фермі, консультування з питань туризму. Єдиним видом сезонних робіт, який не потребує наявності сертифікату, залишається збирання диких (лісових) ягід”, – поінформували у посольстві.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас