Хакери у США викрали дані з п'яти мільйонів банківських карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери у США викрали дані з п'яти мільйонів банківських карток

Фінтех і Картки
619
У США хакери викрали дані про власників п’яти мільйонів банківських карток і виставили інформацію про 125 тисяч карток на продаж. Як повідомляє АР, інформацію про картки збирала протягом року група хакерів, що раніше зламувала системи ресторанів і готелів, пише Сьогодні.
Дані були отримані хакерами через витік інформації в магазинах компаній Saks Fifth Avenue, Saks Off Fifth і Lord & Taylor. Ці фірми вже визнали, що у них були недоробки в платіжній системі, якими скористалися хакери для крадіжки даних.
Після інциденту компанії запевнили, що зараз їхні системи онлайн-оплати є безпечними, і підкреслили, що вживають заходів для того, щоб подібні ситуації не повторювалися. Водночас, корпорація Hudson’s Bay, яка володіє роздрібними мережами, відмовилася зізнатися, скільки її клієнтів і магазинів постраждали.
Нагадаємо, раніше хакерській групі APT28, яка вчинила кібератаку на сервери уряду Німеччини, вдалося викрасти записи переговорів ЄС з Великобританією щодо Brexit, а також з переговорів ЄС з Україною та Білоруссю.
У свою чергу, Британське антидопінгове агентство (UKAD) після хакерської атаки визнало, що здобиччю кіберзлочинців могли стати тисячі результатів допінг-тестів, зокрема, медичні звіти про футболістів Прем’єр-ліги, найсильніших спортсменів-олімпійців, а також велосипедистів.
А в Україні місцеві хакери все частіше стали вимагати зі своїх жертв викупи в Bitcoin. “Жертвам від імені так званої хакерської групи LizardSquad на електронні поштові скриньки приходять листи з повідомленням, що їхнє підприємство вибрано для наступної DDoS-атаки. Для того щоб уникнути блокування роботи, жертви повинні заплатити хакерам три біткойни”, – повідомили копи.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас