Робота в Польщі: що потрібно знати про українських заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота в Польщі: що потрібно знати про українських заробітчан

Казна та Політика
3878
Українські трудові мігранти у Польщі найчастіше працюють в сільському господарстві і отримують зарплату вище за мінімальну, але нижчу від середньої по країні.
Про це розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.
“Мінімальна заробітна плата у Польщі становить 465 євро. Середня зарплата в Польщі становить 1080 євро. Українці отримують близько 500-600 євро. 600 євро за нинішнім курсом – це близько 18 тис. гривень. При цьому ціни на харчові продукти в Польщі приблизно ідентичні українським”, – повідомив він.
Воскобойник зазначив, що, за даними соціологів, у Польщі 34% українців працюють у сільському господарстві, 32% – у сфері будівництва та ремонту, 16% – у сфері послуг, 14% – догляду за дітьми, 3% – в інтелектуальній роботі, 1% – на керівних посадах.
За його словами, з людей, які за останні п’ять років працювали в Польщі, 61% працювали там не більше ніж 3 місяці на рік: “Це циркуляційна трудова міграція, люди просто виїжджають заробити грошей і знову повертаються”.
До речі, для того, щоб отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин зовсім не обов’язково їхати в Польщу. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Отримати гроші швидко 💰

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас