Мін'юст готує примусове стягнення грошей з Газпрому по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст готує примусове стягнення грошей з Газпрому по всьому світу

Енергетика
701
Міністерство юстиції готується до примусового стягнення грошових коштів з російської компанії “Гапром” за рішенням Стокгольмського арбітражу на підставі Нью-Йоркської конвенції.
Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко журналістам перед початком колегії Мін’юсту.
“На сьогоднішній день відбувається нарахування пені. Вона становить майже півмільйона доларів щодня. По-друге – зараз іде процес підготовки до примусової реалізації даного рішення на підставі Нью-Йоркської конвенції, яка дозволяє нам стягнути ці кошти практично по всьому світу. В-третіх – Міністерство юстиції продовжує стягнення заборгованості з Газпрому за іншим рішенням національного українського суду. І вже понад 100 млн грн було стягнуто до державного бюджету”, – наголосив Петренко.
Міністр переконаний, що “у Газпрому немає шансів уникнути відповідальності, і сума боргу, яка була зафіксована даним рішенням суду, буде тільки збільшуватися, і вона буде стягнута найближчим часом”.
Як повідомлялося, 28 лютого Стокгольмський арбітражний суд задовольнив вимоги НАК “Нафтогаз України” щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги транзиту і зобов’язав російського монополіста виплатити 4,63 млрд дол. За даними Нафтогазу, це рішення означає, що Газпром повинен сплатити Україні близько 2,56 млрд дол., з урахуванням остаточного розрахунку за газ, поставлений у 2014 і 2015 роках.
У “Газпромі” відмовилися виконувати ці рішення суду.
При цьому Газпром ініціював розірвання контрактів з “Нафтогазом” на постачання газу в Україну та транзит газу через її територію до Європи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас