Ринок акцій США знизився в середу, тиск на технологічний сектор зберігається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій США знизився в середу, тиск на технологічний сектор зберігається

Фондовий ринок
218
Фондовий ринок США завершив торги в середу в “червоній зоні”, незважаючи на позитивні дані про американський ВВП. Розпродаж в технологічному секторі триває через скандали навколо соцмережі Facebook, а також на новинах про те, що США розглядають можливість обмежити китайські інвестиції в низку технологій.
За підсумками березня ринок акцій США, ймовірно, зазнає суттєвих втрат: Dow Jones Industrial Average з початку місяця опустився на 4,7%, Standard & Poor’s 500 – на 4%, Nasdaq – на 4,5%. Торги в четвер будуть останніми в першому кварталі, в п’ятницю біржі США закриті у зв’язку з пасхальними святкуваннями.
Міністерство торгівлі США підвищило оцінку зростання ВВП в четвертому кварталі 2017 року з 2,5% до 2,9% в перерахунку на річні темпи, свідчать остаточні дані. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому очікували перегляду до 2,7%.
Швидшому, ніж очікувалося, зростанню сприяли витрати домогосподарств на послуги і зниження негативного впливу товарно-матеріальних запасів.
Як пише The Wall Street Journal, торги в середу відрізнялися надзвичайною волатильністю: Dow Jones переходив від зростання до зниження і назад 29 разів, S&P 500 – майже 60 разів.
Акції Facebook подорожчали на 0,5% за підсумками основної сесії після оголошення про перегляд параметрів конфіденційності даних користувача. Крім того, користувачі соцмережі отримають можливість видаляти свої дані.
При цьому ціна паперів Alphabet зменшилася на 0,1%, Apple – на 1,1%, Netflix – на 5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас