У МЕРТ розповіли, навіщо Україні ЗВТ з Ізраїлем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЕРТ розповіли, навіщо Україні ЗВТ з Ізраїлем

Казна та Політика
378
Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Ізраїлем передбачає скасування ввізних мит на 80% промислових товарів з України, а також для деяких товарів агропродукції.
Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.
За її словами, для деяких товарів агропродукції ввізні мита будуть скасовані в рамках квот. Також передбачено поступове скасування ввізного мита в ході перехідних періодів – три, п’ять, сім років. Після завершення цих термінів мита будуть вирівняні до нуля.
Крім того, вона зазначила, що окрема категорія товарів підпадає під часткову лібералізацію. При цьому ювелірні вироби виключені з переліку товарів, на які поширюється дія документа.
“Ізраїль – досить закритий ринок з високими ставками пов’язаного ввізного мита. Зокрема, це стосується сільськогосподарської продукції. Наприклад, на деяку м’ясну продукцію пов’язана ставка ввізного мита перевищує 280%”, – розповіла вона.
Також наголошується, що зі свого боку Україна відкриває 70% ринку промислових товарів для ізраїльських виробників, а також скасовує мита на низку сільськогосподарських товарів відразу після набрання чинності угоди про ЗВТ, на деякі – протягом трьох-п’яти років.
Також Україна частково знизить тарифи на деякі сезонні овочі і фрукти з Ізраїлю.
Крім того, перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив, що Україна найближчим часом почне переговори від ЗВТ з новою країною, однак не уточнив, про яку саме державу йдеться.
Нагадаємо, що переговори про ЗВТ з Ізраїлем були активізовані в 2015 році.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас