Криптовалюти не стануть причиною глобальної світової кризи в найближчому майбутньому - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалюти не стануть причиною глобальної світової кризи в найближчому майбутньому - аналітики

Фінтех і Картки
960
Інвестиційний інтерес до криптовалют залишається ще недостатньо високим, щоб надати значущий вплив на світову економіку.
Про це йдеться в прес-релізі Центру біржових технологій (ЦБТ).
“Криптовалюти не стануть причиною глобальної світової кризи в найближчому майбутньому, поки обсяг ринку не перевищує 1% від світового ВВП”, – прогнозують аналітики Центру біржових технологій.
Також наголошується, що інвестиційний інтерес до криптовалют залишається ще недостатньо високим, щоб мати значущий вплив на світову економіку. Загальна ринкова капіталізація криптовалют 28 березня становить 300,78 млрд доларів, тоді як капіталізація світового ринку акцій перевищує 70 трлн. доларів. При цьому капіталізація Bitcoin становить близько 2% вартості всього фізичного золота в світі. Однак експерти стверджують, що в майбутньому ситуація може змінитися, і криптоэкономика внесе свою лепту в розвиток глобальної економіки. Технологія блокчейн може зіграти важливу роль у процесі підвищення відкритості та результативності світової фінансової системи та економіки в цілому.
“Інвестори все ще з обережністю ставляться до Bitcoin і інших монет, поки ринок формується. І навіть якщо він обвалиться, постраждають тільки власники криптомонет, на світовій економіці це ніяк не відобразиться. Криптовалюта не проникла у глобальну економіку, тому її вплив поки що не відчутний”, – відзначає аналітик ЦБТ Богдан Терзі.
У найближчі кілька місяців курс Bitcoin буде перебувати в консолідації між 7 – 12 тис. доларів, і головним сигналом для подальшого зростання стане створення на його базі індексу ETF. Після цього Bitcoin може досягти позначки 20 тис. доларів, а за ним будуть зростати і всі інші криптомонети. Вартість Bitcoin за останні три місяці знизилася майже на 70%.
Причиною такого сильного падіння стали обмеження на майнінг і обіг криптовалют з боку Південної Кореї, Китаю, США, Німеччини і Японії. Незважаючи на початок торгівлі ф’ючерсними контрактами на Bitcoin на Чиказькій товарній біржі (CME) у 2017 році, великі гроші на ринок криптовалют так і не прийшли. Вкладення великі інвестори роблять в розвиток проектів на основі технології блокчейн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас