Кабмін обіцяє реформувати будівельні норми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін обіцяє реформувати будівельні норми

Казна та Політика
499
Кабінет міністрів прийняв рішення, спрямовані на гармонізацію державно-будівельних норм до стандартів Європейського Союзу та оптимізацію процедури і термінів їх обробки.
Про це розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
За його словами, ухвалені зміни дадуть можливість побудувати сучасні об’єкти і використовувати сучасні будівельні матеріали.
“Наші рішення також спрямовані на дерегуляцію будівельного бізнесу та усунення корупційних ризиків. Зокрема, передбачена можливість одночасної дії ДБН, розроблених за національними стандартами, і тих, які гармонізовані з нормами ЄС, на всі об’єкти будівництва, незалежно від класу наслідків. Це приведення українського будівельного законодавства та систем нормування до європейських вимог. Крім того, спрощується процедура розробки ДБН, на 30 робочих днів скорочуються терміни перевірки та погодження ДБН”, – зазначив Зубко.
Крім того, чиновник підкреслив, що затвердження запропонованих змін дасть можливість застосовувати гармонізовані Єврокоди при проектуванні об’єктів будівництва, усунути технічні бар’єри з ЄС у торгівлі, зокрема щодо будівельних виробів.
Віце-прем’єр-міністр додав, що, згідно з постановами уряду, скорочується процедура узгодження ДБН ЦОВВ на 15 робочих днів, а також усувається обов’язковість перевірки ДБН сторонніми базовими організаціями (скорочення на 15 днів загального терміну розробки).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас