Долар посилив підйом до всіх основних валют на даних про американський ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар посилив підйом до всіх основних валют на даних про американський ВВП

Валюта
651
Курс долара в середу посилив зростання по відношенню до всіх основних валют після публікації позитивних даних про ВВП США.
Євро до 16:15 мск подешевшав на 0,3% і коштував $1,2365 проти $1,2403 на закриття минулої сесії. Курс долара до японської нацвалюти знизився на 0,7% і становить 106,11 єни проти 105,34 єни у вівторок.
Також долар подорожчав на 0,6% до швейцарського франку, на 0,3% до фунта стерлінгів, більш ніж на 1% до валют Північної Європи.
Індекс ICE U. S. Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, піднявся на 0,6%. Тим часом індикатор WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, збільшився на 0,7%.
Міністерство торгівлі США підвищило оцінку зростання ВВП в четвертому кварталі 2017 року з 2,5% до 2,9% в перерахунку на річні темпи, свідчать остаточні дані. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували перегляду до 2,7%.
Більш швидкому, ніж очікувалося, зростанню наприкінці минулого року сприяли витрати домогосподарств на послуги, інвестиції компаній і зниження негативного впливу товарно-матеріальних запасів.
Ослаблення напруженості на Корейському півострові сприяє зниженню єни та інших захисних активів. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном підтвердив готовність до дій, спрямованих на денуклеаризацію Корейського півострова.
Зниження геополітичної напруженості призводить до зниження інтересу інвесторів до “безпечних гаваней”, що, у свою чергу, стало причиною скорочення попиту на японську нацвалюту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас