В Укравтодорі спростували, що ремонтуватимуть дороги в ОРЛО за бюджетний кошт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укравтодорі спростували, що ремонтуватимуть дороги в ОРЛО за бюджетний кошт

Казна та Політика
268
Кошти, які закладені у бюджет на ремонт доріг, перерозподіляються на виконання робіт винятково у межах підконтрольних територій.
Про це ЕП розповіли у Державному агентстві автомобільних доріг України.
В агенстві зазначили, що усі роботи з експлуатаційного утримання доріг країни виконуються винятково на території, підконтрольній органам державної влади України.
“При плануванні виконання робіт з експлуатаційного утримання та поточного дрібного ремонту доріг, зокрема, місцевого значення, до Переліку доріг включаються усі дороги області. При плануванні розподіл коштів здійснюється відповідно до протяжності доріг”, – зазначили у прес-службі.
Як зазначається, замовником робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Луганської області визначена Служба автомобільних доріг у Луганській області. Відповідно до Закону, усі дороги місцевого значення Луганської області знаходяться на балансі Луганської ОДА.
З огляду на правовий статус Донецької та Луганської областей, планування робіт із експлуатаційного утримання доріг здійснюється стосовно всієї протяжності доріг. Саме тому витрати на ці дороги планує ОДА.
“З іншого боку, будучи відповідальними за публічні кошти, використання коштів на роботи із ремонту та утриманні доріг здійснюється винятково на фінансування робіт на підконтрольній території. Як свідчить практика минулих років, закладені на початку року кошти перерозподіляються на виконання робіт винятково у межах підконтрольних територій”, – зазначили у Державному агентстві автомобільних доріг України.
“Ми наголошуємо, що всі роботи, у тому числі і роботи з експлуатаційного утримання доріг виконуються виключно на території підконтрольній органам державної влади України. Ми ретельно слідкуємо за роботою всіх підрядних організацій, які виграють тендери на проведення всіх робіт”, – прокоментував ситуацію начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Артем Арапов.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас