Uber заборонили тестувати автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber заборонили тестувати автомобілі

Фондовий ринок
363
Рішення було прийнято у зв’язку з аварією за участю машини компанії, що сталася минулого тижня: в результаті інциденту загинула 49-річна жінка.
Рішення губернатора може стати критичним для Uber, яка планує розвиватися саме в напрямку самокерованих автомобілів. Арізона була ключовим місцем тестування таких машин – в штаті їх розташовується близько ста, при цьому всього у компанії в розпорядженні 200 самохідних транспортних засобів. До того ж в Арізоні живе не одна сотня працівників Uber.
У листі генеральному директору компанії Дар Хосровшахі губернатор Арізони назвав відеозапис аварії «неспокійним і тривожним, що порушує безліч питань щодо того, чи може Uber продовжувати тести в Арізоні».
Поліція і регулюючі органи продовжують розслідування дорожньої пригоди, під час якої 18 березня самокерований позашляховик Uber збив жінку, яка переходила чотирисмугову дорогу в темний час доби. Дьюсі назвав аварію «незаперечною невдачею».
«В кращих інтересах жителів мого штату я наказав Міністерству транспорту Арізони позбавити Uber можливості тестувати і працювати з автономними автомобілями на громадських дорогах Арізони», – сказав губернатор.
Uber перевела свої самокеровані машини в Арізону з Сан-Франциско в кінці 2016 року після того, як з’ясувалося, що у компанії немає в Каліфорнії потрібних дозволів. Дьюсі тоді прийняв Uber з розпростертими обіймами.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас