Джон Томпсон: "Tesla перебуває на межі банкрутства" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джон Томпсон: "Tesla перебуває на межі банкрутства"

Фондовий ринок
2610
“Tesla, без всяких сумнівів, знаходиться на межі банкрутства”, – заявив головний інвестиційний директор Vilas Capital Management Джон Інн Томпсон. Навіть коли інвестори Tesla схвалили найбільший компенсаційний план для генерального директора Ілона Маска, компанія зазнала майже 5 мільярдів доларів збитків. Про це повідомляє The Fortune.
Згідно з новою стратегією, Ілон Маск повинен працювати в Tesla до 2028 року. Крім того, передбачається, що в разі досягнення фінансових цілей компанія виплатить йому до 50 млрд доларів завдяки продажу акцій. Так, ринкова вартість Tesla, яка на сьогоднішній день становить 53 млрд доларів, повинна зрости до 650 млрд доларів, щоб Маск міг скористатися всіма перевагами компенсаційного пакету.
Незважаючи на таке рішення акціонерів, що підтверджує їх довіру до Маска і його бачення майбутнього компанії, Vilas Capital робить ставку проти Tesla. Томпсон впевнений, що Tesla через три-шість місяців зіткнеться з проблемами, пов’язаними з Model 3 і падінням попиту на Model S і X.
Маск вже давно використовує стратегію, що базується на зростанні фінансування за рахунок залучення більшої кількості капіталу. За оцінками Томпсона, йому знадобиться близько 8 мільярдів доларів протягом наступних 18 місяців, щоб зберегти Tesla.
Новий компенсаційний пакет для Маска заохочує розширення компанії і зростаючу ринкову вартість Tesla, але не акцентує увагу на прибутковості.
“Так, Tesla коштує вдвічі більше, ніж Ford, але Ford в минулому році реалізував 6 мільйонів автомобілів на суму 7,6 млрд доларів, а Tesla – 100 000 автомобілів зі збитками у 2 млрд доларів. За свою кар’єру я ніколи не бачив нічого більш абсурдного”, – заявив Томпсон.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас