Новий вірус на Android заразив понад півмільйона пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий вірус на Android заразив понад півмільйона пристроїв

Фінтех і Картки
1318
Фахівці з інформаційної безпеки SophosLabs виявили шкідливий код в декількох популярних додатках для операційної системи Android.
Програму до того моменту встигли завантажити кілька сотень тисяч разів.
Експерти заявляють, що віруси ховалися в програмах для читання штрих-кодів і так званих “розумних компасах”, які були розміщені в магазині Google Play. За допомогою подібних хитрощів хакери закидали заражених користувачів рекламними банерами на весь екран, а також підозрілими посиланнями.
Аналітики компанії SophosLabs розповіли, що такі додатки завантажили більш ніж 500 тисяч разів. У шахраїв вийшло обхитрити власників смартфонів і вбудувати вірус тому, що він активізувався тільки через декілька годин після завантаження програми, повідомляє блог Naked Security. Більше того, заражені файли були замасковані під стандартні системні елементи Android. Корпорація Google вже видалила всі шкідливі програми з магазину. Щоб уникнути зараження, фахівці порадили встановлювати спеціальні антивіруси на смартфон. Подібні випадки останнім часом трапляються все частіше. Так, в минулому році вірус CopyCat заразив 14 мільйонів телефонів по всьому світу.
Зловмисники отримали величезний дохід від реклами, яку були змушені дивитися жертви. Найбільше від хакерської атаки постраждали жителі Південно-Східної Азії. Проникаючи в програмне забезпечення, вірус вибирає будь-які контакти і надсилає їм зображення. Людина, яка відкрила повідомлення, автоматично завантажує собі додаток. При цьому власник телефона довгий час не бачить якихось змін у його роботі, а антивірусні програми не можуть впоратися із загрозою.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас