Банк Порошенка подав до суду на НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Порошенка подав до суду на НБУ

Фондовий ринок
3266
Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Міжнародного інвестиційного банку до Нацбанку про визнання протиправним та скасування рішення про накладення штрафу на ПАТМІБ”.
Про це свідчить відповідна постанова суду, яку оприлюднено 26 березня, передає Finbalance.
При цьому, на якій саме підставі Національний банк оштрафував МІБ, в судових матеріалах не уточнюється.
Свої позовні вимоги МІБ обґрунтовує тим, що рішення, що оскаржуються, прийняті НБУ “з порушенням принципів верховенства права, законності, обґрунтованості та розсудливості”.
При цьому суд зобов’язав НБУ надати письмові пояснення за позовом і докази на їх підтвердження, зокрема, копії документів, на підставі яких прийнято рішення, що оскаржуються.
Згідно з даними Нацбанку на 1 січня 2017 року, основним акціонером МІБ виступає президент Петро Порошенко, який сумарно володіє 60% акцій фінустанови.
Міноритарними співвласниками виступають бізнес-партнери Порошенка – перший заступник голови фракції партії “Блок Петра Порошенка” Ігор Кононенко (14,94%), перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський і глава ТОВ “Дніпропетровський дослідний завод “Енергоавтоматика”, голова наглядової ради ПрАТ “Іста-Центр” Олег Зимін (обидва – по 9,9008%).
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас