У Європі побоюються махінацій з кредитами: винен МСФЗ 9 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі побоюються махінацій з кредитами: винен МСФЗ 9

Кредит&Депозит
895
Європейський центральний банк попередив аудиторів щодо можливості поширення “поганих” кредитів на попередні періоди.
Єдиний наглядовий механізм ЄЦБ, що контролює найбільші банки регіону, відзначив наявність такого ризику на початку свого діалогу з бухгалтерами, які перевіряють баланси кредиторів.
У повідомленні видання Bloomberg йдеться про те, що зміни в бухгалтерському обліку можуть призвести до того, що банки будуть класифікувати «погані» кредити так, щоб розподілити збитки на п’ять минулих років і не показувати у звітності за минулий рік.
Єдиний наглядовий механізм ЄЦБ попередив банки, що маскування кредитів неприпустиме. Однак не йдеться про якість звітності банківських установ.
Крім того, Єдиний наглядовий механізм ЄЦБ поінформував Європейське банківське управління, що контролює банківські правила ЄС, про свої побоювання. У випадку, якщо будуть виявлені порушення, наглядовий орган має право ввести додаткові нарахування капіталу.
Зазначимо, новий стандарт бухгалтерського обліку МСФЗ (IFRS) 9, який набирає чинності в цьому році, вимагає від кредиторів наявності резерву, що відповідає очікуваним збиткам за кредитами.
Раніше законодавці ЄС визначили п’ятирічний період, протягом якого буде вводиться збільшення резерву.
Європейські кредитори очікують стрес-тестів для своїх балансів у поточному році та перевірки впливу нових правил обліку проблемних кредиторів. Посилення економічного зростання в Європі принесло із собою збільшення прибутку. Водночас необхідність забезпечення довгострокового кредитного портфеля вплинула на баланси кредиторів, особливо в Італії, Греції та на Кіпрі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас