Мінфін Білорусі опублікував стандарти обліку криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Білорусі опублікував стандарти обліку криптовалют

Фінтех і Картки
332
Білорусь офіційно випустила стандарти криптовалютного обліку: на початку місяця Міністерство фінансів опублікувало відповідний документ. Про це повідомляє місцеве видання Jourtify.
У документі визначається порядок формування інформації про токени з метою обліку, а також про те, яким чином слід класифікувати токени, одержувані організаціями (за винятком Національного банку, Банку розвитку, нефінансових банківських інститутів та бюджетних організацій), залежно від їх подальшого використання.
Токени або “цифрові знаки”, придбані для “здійснення засвідчуваних токенами прав”, будуть класифікуватися в межах категорій “розрахунки з різними кредиторами і дебіторами” і “інші витрати й доходи”.
Водночас токени, що продаються знову, класифікуються як “товари” і підпадають під розділи “Розрахунки з підрядниками та постачальниками” і “Витрати і доходи за поточною діяльністю”.
І, нарешті, токени, видобуті в результаті майнінгу, відносяться до “готової продукції” за дебетом рахунку та “основного виробництва” за кредитом рахунку.
Нагадаємо, що в листопаді минулого року президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав пов’язаний з блокчейном законопроект, що стосується Парку високих технологій – особливої економічної зони, на кшталт Силіконової Долини, в якій будуть створені умови для розвитку технологій, таких як криптовалюти і ICO.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас