RAB-тарифи дозволять державі більше заробити - Нефьодов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RAB-тарифи дозволять державі більше заробити - Нефьодов

Енергетика
2305
При формуванні нової стартової ціни для держпакетів акцій “Одесаобленерго” і “Сумиобленерго” необхідно враховувати переоцінку активів для впровадження RAB-тарифів.
Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов в інтерв’ю виданню “Діло”.
“Дуже хотілося б, щоб RAB-тариф офіційно почав діяти. Тоді оцінка цих активів буде зовсім іншою. Якщо я не помиляюся, активи “Одесаобленерго” були оцінені для цілей RAB-тарифів у 15,4-15,5 млрд грн. Якщо подивитися на останню фінансову звітність, вона менша, ніж 8 млрд грн. Тобто переоцінка майже вдвічі”, – підкреслив Нефьодов.
“Звичайно, ми б порадили приватизувати після впровадження RAB-тарифів. Якщо ви інвестор, хочете купити актив. Банально знімається ризик. Якщо ми очікуємо рішення (щодо RAB-тарифів, – ред.) протягом двох-п’яти місяців, напевно, можна почекати і виставити об’єкт на продаж в кінці року. Держава точно заробить більше”, – упевнений він.
Нагадаємо, стимулююче регулювання (RАB-регулювання) – це механізм тарифоутворення на основі довгострокового регулювання тарифів (3,5 або 8 років).
Цей метод спрямований на залучення інвестицій для будівництва і модернізацію інфраструктури мереж передачі енергоносіїв (електроенергії, теплової енергії тощо) та стимулювання ефективності витрат розподільчих компаній (постачальників).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас