Естонський банк, що належить українцям, закривають через відмивання грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонський банк, що належить українцям, закривають через відмивання грошей

Фондовий ринок
1941
Європейський центральний банк (ЄЦБ) за пропозицією Фінансової інспекції Естонії анулював 26 березня ліцензію кредитної установи, видану банку Versobank AS, яким володіють громадяни України Вадим Єрмолаєв і Станіслав Віленський. Ліцензію анульовано у зв’язку з істотними і тривалими порушеннями вимог закону, в першу чергу в сфері боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.
Порушення носили системний характер і не були усунені навіть після попередження з боку наглядового органу, повідомляє естонське видання ERR. У зв’язку з відкликанням ліцензії негайно припиняються всі угоди і операції Versobank, включаючи виплати вкладникам та іншим кредиторам. Про припинення діяльності банку повідомлено Гарантійному фонду, а в суд подано заяву про примусову ліквідацію Versobank. 27 березня рада Гарантійного фонду проведе збори для обговорення умов відшкодування вкладів.
«Versobank AS має 5600 клієнтів, з яких тільки 2000 є резидентами Естонії. Це одна з найменших кредитних установ в Естонії, закриття якої не матиме негативних наслідків для фінансової системи Естонії. Саме тому в відношенні банку не була ініційована процедура санації. Для задоволення вимог вкладників у Versobank достатньо коштів», – сказав глава Фінінспекції Естонії Кільвар Кесслер. Рішення про примусову ліквідацію Versobank повинен буде прийняти Хар’юрський повітовий суд, який також призначить осіб, відповідальних за процедуру ліквідації і задоволення вимог кредиторів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас