Дослідникам вдалося видобути воду з сухого повітря (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідникам вдалося видобути воду з сухого повітря (відео)

Технології&Авто
1392
Дослідники з Массачусетського технологічного інституту і Каліфорнійського університету в Берклі створили пристрій, здатний витягувати воду з повітря навіть у найбільш сухих кліматах. Гаджет був анонсований ще в минулому році, але відтоді фахівці вдосконалили його дизайн і провели польові випробування в Темпі, штат Арізона.
Сьогодні існує кілька способів отримати воду з повітря, але більшість з них мають суттєві обмеження. Зазвичай для цього потрібна вологість повітря понад 50% і багато енергії. Представлений вченими прилад працює в пасивному режимі, без необхідності підключення до джерела енергії, і може функціонувати в місцях з вологістю до 10%.
В основі розробки лежить металоорганічний каркас, в молекулах якого існує зв’язок атома металу з атомом/атомами вуглецю. Молекули створюють пористу структуру великої площі. При правильному використанні він може мати сильний гідрофільний ефект, притягаючи воду. Металоорганічний каркас, що застосовується в новій технології, здатний вночі отримувати рідину з повітря і зберігати її в своїх порах, а при сонячному світлі виходить вода у вигляді конденсату.
Під час проведених випробувань дослідникам вдалося в середньому отримувати чверть літра води на кілограм металоорганічного каркаса. Більш того, отримана рідина не має ніяких домішок, і її можна пити. У перспективі вчені хочуть виробляти воду літрами.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас