"Сбербанк" продасть турецький актив за $5,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сбербанк" продасть турецький актив за $5,5 млрд

Фондовий ринок
910
Угода щодо продажу турецького Denizbank, який належить російському “Сбербанку”, дубайському банку Emirates NBD, буде закрита в третьому кварталі цього року, а її сума може скласти $ 5,5 млрд, пише КоммерсантЪ із посиланням на джерела.
Emirates NBD сам вийшов на керівництво російського банку в рамках своєї стратегії розширення бізнесу.
Як зазначає видання, глава “Сбербанку” Герман Греф отримав не пов’язану з політикою вигідну комерційну пропозицію від Emirates NBD якраз в той момент, коли “гіпотетично розглядав продаж Denizbank через санкційні ризики”. Джерело зазначило, що умови пропозиції переважили “сумніви керівництва “Сбербанку” про правильність рішення розпрощатися з найуспішнішим закордонним активом групи”.
За даними видання, вартість угоди може скласти $ 5,5 млрд. “Сторони сподіваються остаточно визначитися з ціною і отримати схвалення угоди турецьким регулятором до середини квітня”, – уточнив співрозмовник видання.
Emirates NBD – найбільший банк в ОАЕ за активами і активно розвиває міжнародний напрямок. Зараз він працює в ОАЕ, Єгипті, Саудівській Аравії, Індії, Сінгапурі, Великобританії, має представництва в Китаї та Індонезії.
“Сбербанк” купив Denizbank (99,85%) в 2012 році у бельгійської групи Dexia за 5 млрд, 0,15% акцій банку перебувають у вільному обігу. У банку 738 відділень і близько 15 тисяч співробітників в Туреччині і за її межами.

Довідка Finance.ua:

  • Президент України Петро Порошенко 15 березня 2017 року затвердив санкції проти банків з російським капіталом, що функціонують в Україні. Санкції терміном на один рік торкнулися ПАТ “Сбербанк”, ПАТ “ВіЕс Банк”, ПАТ “Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк” і ПАТ “БМ Банк”.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас