Нідерланди допоможуть Україні розвивати "зелену" енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди допоможуть Україні розвивати "зелену" енергетику

Енергетика
489
Україна та Нідерланди підписали Меморандум про взаєморозуміння у відновлюваній енергетиці. Країни разом працюватимуть над реалізацією політики сталого енергетичного розвитку, передає УНН з посиланням на Держенергоефективності.
“У місті Утрехт (Нідерланди) Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та директор Нідерландського агентства підприємництва (RVO) Барто Пірсма підписали Меморандум про взаєморозуміння у відновлюваній енергетиці. Об’єднавши зусилля, Україна та Нідерланди працюватимуть над реалізацією політики сталого енергетичного розвитку”, — йдеться у повідомленні.
В рамках меморандуму передбачається:
  • обмін інформацією щодо найкращих практик впровадження проектів із “зеленої” енергетики та механізмів їх фінансування;
  • налагодження ділових зв’язків між українськими та нідерландськими компаніями для реалізації спільних інвестиційних проектів.
“Ми вже маємо налагоджені зв’язки з такими країнами, як Фінляндія, Данія, Словаччина та ін. Наприклад, разом із фінськими партнерами створюємо фонд фінансування підготовки „зелених“ проектів в Україні. Співпраця з Нідерландами дозволить залучати нідерландські інновації та інвестиції, особливо для проектів з біоенергетики”, — прокоментував подію Савчук.
Зазначимо, Нідерландське агентство підприємництва займається підтримкою бізнесу, у тому числі у відновлюваній енергетиці, завдяки різним програмам, фінансуванню, пошуку ділових партнерів тощо.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас