Драгі попередив лідерів ЄС про 4 ризики для економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Драгі попередив лідерів ЄС про 4 ризики для економіки

Казна та Політика
579
Драгі сказав, що інвестиції зростають до рівнів, які не спостерігалися, принаймні, протягом десяти років, борг приватного сектору падає, а коефіцієнти капіталу здорових банків майже на 50% вищі, ніж на початку кризи.
Тим не менш, вважає Драгі, потрібно турбуватися про майбутнє, у зв’язку з чим він зробив кілька застережень.
Перш за все, потрібно приділити увагу торговому протекціонізму і ослабленню впливу інститутів, які вирішують суперечки – саме вони є найбільшим потенційними ризиками. Тарифи і відповідні заходи можуть підірвати довіру.
Оскільки грошово-кредитна політика все ще залишається м’якою, потенційний поштовх до дерегулювання фінансової індустрії може створити небезпечну ситуацію.
Ще один ризик – потенційна переоцінка активів в США, який може мати ефект доміно. На початку року був випущений попереджувальний постріл, коли ринки США впали.
Голова ЄЦБ також відзначив неправильну фіскальну політику. Збільшення державних витрат може призвести до перегріву економіки як в США, так і в ЄС. А зниження податків у США потенційно може принести більше шкоди, ніж користі, перетворивши економіку на проциклічне перевантаження.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас