Хакери наступають: прихований майнінг зріс до загрозливих розмірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери наступають: прихований майнінг зріс до загрозливих розмірів

Фінтех і Картки
2470
Прихований майнінг зростав пропорційно підвищенню вартості криптовалют протягом 2017 року. Такі дані представлені в звіті антивірусної компанії Symantec. Фахівці проаналізували ситуацію з січня по грудень 2017 року і зробили висновок про масовану атаку.
Особливо сильне зростання зараження комп’ютерів прихованими майнерами відбулося в четвертому кварталі минулого року, коли курс біткойна бив усі рекорди. Саме в цей період спроби заразити комп’ютери користувачів шкідливими програмами почастішали в 85 разів. Це становило 24% від усіх заблокованих атак на комп’ютери, які були зафіксовані антивірусними програмами повідомляє Ain.
В масштабах року активність таких випадків зросла у 340 разів, що перетворило її з незначної проблеми на епідемію зараження техніки і основний спосіб заробітку для зловмисників.
Згідно зі звітом, така активність пояснюється простотою розробки та встановлення прихованих майнерів. Користувачі в більшості випадків навіть не помічають, що їхній комп’ютер потрапив під чужий вплив. Проте користувачі можуть побачити симптоми – перегрів батарей і всіх внутрішніх вузлів техніки, зниження продуктивності. В деяких випадках істотно збільшуються рахунки за електроенергію.
Методом боротьби з цим явищем може бути тільки відчутне зниження вартості криптовалют. Це призведе до відсутності фінансової вигоди чесно або нечесно видобувати біткойни та інші віртуальні монети.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас