JPMorgan Chase має намір виділити в окрему компанію блокчейн-проект Quorum — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan Chase має намір виділити в окрему компанію блокчейн-проект Quorum

Фінтех і Картки
293
Американський банк JPMorgan Chase планує виділити в окрему компанію свій основний блокчейн-проект, вважаючи, що завдяки цьому він з більшою ймовірністю отримає широке розповсюдження, пише газета Financial Times.
Проект Quorum, запущений банком близько двох років тому, займається розробкою спеціалізованої блокчейн-платформи, покликаної підвищити ефективність деяких видів банківських операцій, включаючи кліринг і розрахунки за деривативами, а також транскордонні платежі.
Мета JPMorgan – “зробити проект Quorum стандартом Волл-стріт”, зазначає Кейтлін Лонг, яка займалася блокчейн-проектом в Morgan Stanley і є визнаним експертом у галузі.
На її думку, бажання JPMorgan виділити Quorum в окрему компанію може бути викликано недостатньою підтримкою проекту за межами банку.
“Блокчейн-проекти працюють лише у разі мережевого ефекту, вони не мають сенсу при використанні всередині одного банку”, – зазначає К. Лонг.
За даними джерел FT, деякі з конкурентів JPMorgan відмовляються використовувати Quorum, оскільки проект асоціюється з ім’ям банку. У зв’язку з цим керівництво JPMorgan дійшло висновку, що як окрема компанія Quorum має більше шансів отримати визнання в галузі.
“Ми як і раніше впевнені, що технологія розподіленого журналу транзакцій буде відігравати трансформуючу роль в бізнесі, і тому активно створюємо множинні блокчейн-рішення”, – йдеться в повідомленні JPMorgan.
“Quorum стала винятково успішною діловою платформою навіть за межами сфери фінансових послуг, і ми позитивно оцінюємо її потенціал”, – відзначають в банку.
Факт активного розвитку JPMorgan блокчейн-платформ особливо цікавий з огляду на те, що головний виконавчий директор банку Джеймс Даймон негативно висловлювався щодо криптовалюти біткойн, заснованої на технології блокчейн.
У вересні минулого року Дж.Даймон назвав біткойн “шахрайством”, проте в січні поточного року зізнався, що шкодує про цю заяву, назвавши блокчейн “реальною” технологією.
JPMorgan, як очікується, збереже за собою невелику частку в Quorum після виділення проекту в самостійну компанію, яке може відбутися вже в цьому році.

Довідка Finance.ua:

  • Платформа Quorum заснована на блокчейні криптовалюти ефір (Ethereum).
  • Тестується JPMorgan, Royal Bank of Canada і австралійським ANZ з метою створення системи повідомлень, яка може прискорити транскордонні платежі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас