Названо найбільші угоди в Україні за 2017 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбільші угоди в Україні за 2017 рік

Фондовий ринок
1792
У 2017 році ринок угод злиття та поглинань в Україні відновив зростання як з точки зору кількості угод, так й з точки зору загальної вартості проведених транзакцій (у порівнянні до попереднього року), перевищивши 1 мільярд доларів США.
Такими є результати огляду операцій злиття та поглинань в Україні за 2017 рік, підготовленого компанією KPMG в Україні.
Як зазначається в огляді, рівень активності у сфері проведення M&A угод все ще залишається меншим за останній піковий рівень 2013 року.
За результатами 2017 року цей показник відповідає приблизно 1% ВВП України, що є в чотири рази меншим за загальносвітовий рівень. У той же час обсяг прямих іноземних інвестицій відновився після рекордного падіння у 2014 році та є стабільним протягом останніх трьох років.
Найбільшими угодами 2017 року стали три угоди, вартість кожної з яких перевищила 100 млн дол. США.
Kernel використала частину надходжень від січневого розміщення євробондів на придбання компанії «Українські аграрні інвестиції» у російської групи Onexim за 155 млн дол. США.
Група міжнародних інвесторів придбала 13% акцій Ferrexpo у CERCL Holdings за 126 млн дол. США.
Evraz Group продала український залізорудний та збагачувальний комбінат групі DCH Group за 110 млн дол. США.
Треба зауважити, що 44% всього обсягу ринку злиття й поглинання становили операції у секторі сільського господарства. У галузі було здійснено угод у загальному розмірі близько 452 млн дол. США, що втричі перевищує аналогічний показник попереднього року.
Щодо банківського сектора, операції у ньому були спричинені обмеженнями НБУ щодо діяльності банків з російським капіталом, зокрема, щодо заборони на розподіл дивідендів та погашення міжбанківських кредитів.
Це призвело до початку згортання діяльності російських банків в Україні. У 2017 році було оголошено загалом 14 угод продажу українських дочірніх компаній російських банків на загальну суму 40 млн дол. США.
У 2017 році найбільш активними іноземними інвесторами в Україні були компанії з СНД, Північної Америки та Європи. Інвестори, зареєстровані у інших країнах СНД, орієнтувалися переважно на придбання активів у Криму в українських акціонерів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас