Сноуден попередив про стеження за власниками біткойнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сноуден попередив про стеження за власниками біткойнів

Фінтех і Картки
1294
Колишній співробітник ЦРУ і Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден розповів, що американські спецслужби зараз активно стежать за блокчейном біткойна з метою ідентифікації користувачів цієї розподіленої мережі і відстеження їхніх транзакцій.
За словами Сноудена, стеження за власниками біткойнів зараз є одним із пріоритетних завдань Агентства національної безпеки США. Фахівці служби аналізують глобальний інтернет-трафік і маскуюче програмне забезпечення для визначення особи тих, хто користується цифровою валютою.
В одному з представлених документів йдеться, що АНБ вже володіє паролями, логами інтернет-активності й ідентифікаторами пристроїв користувачів, що здійснюють транзакції з біткойнами.
У звіті йдеться, що АНБ відстежує інтернет-активність власників біткойнів починаючи з 2013 року за допомогою ПЗ під кодовою назвою «OAKSTAR».
Зараз же відомство використовує нову програму «MONKEYROCKET», призначену для точного визначення особистості користувачів біткойнов. Це програмне забезпечення здатне виявити відправника і одержувача цифровий валюти.
Також Сноуден розповів, що АНБ, можливо, використовувала потужну систему глобального інтернет-моніторингу XKeyScore для ідентифікації власників біткойнов і збору даних про них.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас