Археологи знайшли старовинні золоті монети в водостічній трубі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Археологи знайшли старовинні золоті монети в водостічній трубі

Світ
1281
Скарб було виявлено під час будівельних робіт для нового міста, яке було розташоване між Віанем і Хагтейном в провінції Утрехт, і може пролити світло на те, що сталося в середньовічному місті Хагтейн після його руйнування в 1405 році.
Доктор Боер пояснив, що за час, коли монети були в обігу, Нідерланди управлялися французькою дворянською сім’єю, «герцогами Бургундії», які мали глибокі зв’язки з королівською родиною Франції. Проте, залишається багато прогалин у знанні цього періоду часу, особливо після насильницького знищення Хагестеіна, поблизу того місця, де були виявлені монети.
«У нас тепер є горщик, повний історій», – сказав археолог Пітер Де Бур.
Аналіз монет показав, що дванадцять з них були суцільним золотом, а інші – сріблом. Справжню цінність поки не визначено.
«У горщику також були знайдені текстильні вироби, які свідчать про те, що монети були замотані в тканину», – повідомляє NL Times. «Більшість монет, схоже, відносяться до 1470-х і 1480-х років. На деяких монетах зображений король Англії Анрі VI, єпископ Утрехтський Давид Бургундський і папа Павло II.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас