Експерти розповіли, як поліпшити закон "Про валюту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, як поліпшити закон "Про валюту"

Казна та Політика
620
Банкіри, економісти, представники бізнес-асоціацій і влади обговорили можливі кроки щодо змін до президентського законопроекту “Про валюту”.
Про це йдеться в прес-релізі Центру економічної стратегії.
Зокрема, пропонується чітко висловити принцип “свобода проведення валютних операцій”: зафіксувати невичерпний перелік дозволених операцій та перелік операцій, які не будуть ліцензуватися.
Крім того, експерти зійшлися на думці про те, що необхідно прямо заборонити НБУ вводити обмеження на репатріацію дивідендів і іноземних інвестицій.
Третій пункт – зняти прив’язку проведення лібералізації до впровадження BEPS (Base Erosion and Profit Shifting – план дій з протидії розмиванню бази і виведенню прибутку з-під оподаткування).
“У випадку, якщо вимога залишається – вказати, які саме обмежувальні норми не можуть бути зняті без BEPS”, – йдеться в релізі.
У законопроекті, за словами Центру, необхідно обмежити тривалість дії обмежувальних антикризових заходів. Пропонується розширити перелік дозволених операцій в іноземній валюті.
“Включити розрахунки по номінованих у валюті цінних паперах, перекази валюти між рахунками в банках, електронну купівлю-продаж валюти”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас