Україна посилила контроль над в'їздом росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посилила контроль над в'їздом росіян

Казна та Політика
709
Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО “Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз національній безпеці у сфері міграційної політики”. Глава держави підписав відповідний указ, передає прес-служба глави держави, пише Сьогодні.
Мова йде про законопроект, який вносить зміни в закон “Про громадянство України” щодо вдосконалення окремих положень.
Кабміну доручено забезпечити у місячний термін розроблення та внесення на розгляд парламенту низку законопроектів. Зокрема, підготувати зміни до законів України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” та “Про прикордонний контроль” з впровадження щодо іноземців, передусім громадян Російської Федерації, та осіб без громадянства з країн міграційного ризику, механізму попередньої перевірки підстав для в’їзду в Україну з використанням електронного повідомлення про намір відвідати Україну, а також визначення повноважень державних органів щодо здійснення такої перевірки.
Також Кабмін повинен підготувати зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності у разі порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства і оформлення для них документів, сприяння в наданні інших послуг, а також за порушення правил перебування в Україні.
Уряд зобов’язане в місячний строк забезпечити функціонування на кордоні чотирирівневої системи контролю за в’їздом та перебуванням в Україні іноземців.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас