Експерт пояснив, як зміниться вартість оренди житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, як зміниться вартість оренди житла

Нерухомість
4886
Вартість оренди квартири у великих містах України з 6 тис. грн може зрости до 6,9 тис. грн.
За даними Асоціації експертів з нерухомості, на підвищення цін вплинуть стабілізація економічної ситуації, зростання зарплат і закінчення опалювального сезону.
“В тих економічних умовах, які є зараз, оренда житла подорожчає в межах 10-15%. Так історично склалося, що подорожчання відкладають на літо”, – говорить керівник аналітичного комітету асоціації Едуард Бразас.
Помітно ціни зростуть у серпні. Однак вже після закінчення опалювального сезону частина орендодавців перегляне вартість оренди нерухомості.
За словами експерта, через високу вартість тепла оренда рідко дорожчає під час опалювального сезону. Тому за сезон акумулюється “відкладене подорожчання”.
Українці, які проживають у великих містах, щомісяця віддають за квартиру 80% від зарплати. В Одесі оренда 2-кімнатної квартири коштує 10 тис. грн. У Львові молода сім’я знімає 2-кімнатну квартиру без євроремонту і з голими стінами за 4950 грн на місяць. Водночас в Угорщині, Словаччині чи Польщі оренда коштуватиме менше половини місячної зарплати.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас