Google купила комплекс "Ринок Челсі" в Нью-Йорку за $2,4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google купила комплекс "Ринок Челсі" в Нью-Йорку за $2,4 млрд

Фондовий ринок
677
Google у вівторок купила історичний комплекс будівель “Ринок Челсі” (Chelsea Market) в Нью-Йорку у інвесткомпанії Jamestown за $2,4 млрд, йдеться в повідомленні Jamestown.
Нью-йоркська штаб-квартира Google, що займає цілий квартал Манхеттена, розташована якраз навпроти ринку. Інтернет-гігант придбав її в 2010 році у Jamestown за $1,77 млрд. У ній працюють близько 7 тис. осіб.
З урахуванням нової угоди Google має права майже на 1,2 млн кв. футів (110,4 тис. кв. метрів) площ в одному з районів міста, які найбільш стрімко розвиваються.
Колишній фабричний комплекс National Biscuit Company (Nabisco) був переобладнаний в торговий, офісний і телецентр в кінці 90-х років. Фабрика, побудована століттям раніше, перестала виконувати основну функцію ще в кінці 50-х, коли Nabisco переїхала в передмістя, і занепадала кілька десятиліть. У 1995 році інвестор Ірвін Коен зайнявся відновленням комплексу фабричних будівель, і проект Vandeberg Architects став одним з найбільш вдалих прикладів джентифікації. Jamestown викупила 75% Chelsea Market в 2003 році.
Продуктовий ринок і фуд-корт на першому поверсі – одна з найвідоміших пам’яток Chelsea Market. Щомісяця їх відвідують понад 500 тис. місцевих жителів і туристів.
До числа орендарів комплексу входять телеканал Food Network і Головна бейсбольна ліга (MLB).
Google поки не планує змінювати структуру комплексу. При цьому нью-йоркські експерти по ринку нерухомості відзначають, що міські правила зонування дозволяють компанії додати до будівлі до восьми поверхів. Згідно з домовленостями сторін, Jamestown продовжить управління торговими площами і фуд-кортом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас