Іноземні інвестори скуповують акції компаній в Саудівській Аравії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні інвестори скуповують акції компаній в Саудівській Аравії

Фондовий ринок
428
Іноземні інвестори цього року активно вкладають в акції компаній Саудівської Аравії, скориставшись розширенням можливостей доступу до Саудівської фондовій біржі (Tadawul).
За даними Tadawul, в 2018 році іноземці 11 тижнів поспіль купували більше саудівських акцій, ніж продавали. Минулого тижня їхні вкладення в папери компаній, які обертаються на Саудівській фондовій біржі, склали 1,375 млрд ріалів ($368 млн) – максимум за весь час спостережень, з жовтня 2015 року, повідомляє агентство Bloomberg.
Інвесторів приваблюють економічні реформи в Саудівській Аравії, мета яких – знизити частку нафти в експорті та ВВП, пише Financial Times. Крім того, учасники ринку розраховують, що індексний провайдер FTSE Russel включить Саудівську Аравію в групу emerging markets вже в березні, а MSCI – в червні, і зміна класифікації підстьобне приплив капіталу в країну.
З початку року основний фондовий індекс Саудівської Аравії Tadawul All Share Index (TASI) піднявся на 6,9%, тоді як зведений індекс MSCI Emerging Markets – на 4,2%.
Tadawul є найбільшою біржею арабського світу. Влада Саудівської Аравії розраховує, що до 2022 року сукупна капіталізація зареєстрованих в ній компаній перевищить $1 трлн у порівнянні з $450 млрд в 2017 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас