Трамп спростить правила експорту безпілотників для союзників США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп спростить правила експорту безпілотників для союзників США

Технології&Авто
329
Президент США Дональд Трамп скоро спростить експорт деяких видів смертоносних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для союзників і партнерів.
Про це повідомляє Reuters.
Очікується, що Трамп спростить правила експорту, які будуть оприлюднені вже в цьому місяці, що є першим етапом більш масштабного перегляду правил експорту озброєнь.
Виробники безпілотних літаків США, стикаючись зі зростаючою конкуренцією за кордоном, особливо з китайськими та ізраїльськими конкурентами, активно лобіювали зміни правил.
Очікується, що Білий дім буде просувати цей крок в рамках ініціативи Трампа для створення робочих місць і скорочення дефіциту торгового балансу в США.
Проте правозахисники попереджають, що це ризикує розпалювати насильство і нестабільність у таких регіонах, як Близький Схід і Південна Азія. Основні напрямки політики полягатимуть в тому, щоб знизити бар’єри на шляху продажу невеликих дронів, які несуть менше ракет і переміщаються на більш короткі відстані, ніж більші моделі.
За їхніми словами, експортні правила будуть також спрощені для спостереження за безпілотними літальними апаратами всіх розмірів. Передбачається, що список потенційних покупців буде розширюватися, щоб охопити більше членів НАТО, Саудівську Аравію і інших партнерів Перської затоки, а також союзників по договорах, таких як Японія і Південна Корея.
Також ймовірно, що в привілейованій групі будуть такі партнери, як Індія, Сінгапур і Австралія, а також багато з 35 країн, які підписали режим контролю за ракетними технологіями, міжнародну угоду, що встановлює правила для експорту ракет і відповідної зброї.
При цьому офіційний представник США заявив, що будь-які продажі озброєних безпілотників будуть відповідати закону США і вимагають, щоб покупці дотримувалися міжнародних стандартів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас