Механічну руку навчили перекладати слова на мову жестів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Механічну руку навчили перекладати слова на мову жестів

Технології&Авто
149
Вчені створили механічну руку, яка здатна перекладати вимовлені слова на мову жестів. Її творець Ервін Сміт зазначив, що його розробка «змінить життя спільноти глухих» і стане дешевим персональним перекладачем для них.
Сміт сподівається, що в найближчому майбутньому люди зможуть носити механічну руку з собою в школу, університет і зроблять з неї свого роду персонального перекладача. Механізм роботи пристрою простий: він сприймає людську мову, а потім, перевівши її в текст, перевіряє наявність оновлень для мов з усього світу. Після цього робот може зобразити сказані фрази мовою жестів.
Вчені також відзначають доступність механічної руки – він може бути створений з використанням 3D-принтера і його вартість в цьому випадку не перевищить 400 фунтів. «Те, що ми бачимо зараз – це реальний розрив і бар’єр між глухим співтовариством і світом; наша розробка може зменшити його. Кількість годин, на яку ця спільнота може отримати перекладачів – обмежена», – зазначає Сміт. Розробник і раніше описував свою ідею схожим чином – «щось дешеве, надійне, з можливістю програмувати його різними мовами».
Розробники також розповіли, що спочатку вони намагалися навчити руку показувати символи, а тільки потім їм прийшла в голову ідея з мовою жестів. Для цього їм не треба було повністю копіювати анатомію руки, а лише впровадити в пристрій шістнадцять суглобів. Сміт і його студенти, які працювали над проектом, сподіваються, що, протягом п’яти років рука допоможе більш ніж 70 мільйонам глухих людей в усьому світі, які покладаються на мову жестів. «Це недорога роботизована рука, яка, коли вона буде доопрацьована, може змінити життя всіх людей, які її використовують», – зазначають вони.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас