ШІ допоміг виявити більше половини шкідливих додатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ допоміг виявити більше половини шкідливих додатків

Технології&Авто
966
Google оприлюднила звіт про безпеку Android за 2017 рік у рамках своїх постійних зусиль з інформування користувачів про різні рівні безпеки мобільної ОС.
Одним з ключових моментів звіту є той факт, що вбудовані функції безпеки Android в Google Play запобігли встановленню 60,3% потенційно шкідливих додатків (PHA, Potentially Harmful Apps).
Значною мірою виявлення такого ПЗ здійснюється службою Google Play Protect, яка тепер включена на більш ніж 2 мільярдах пристроїв. Google Play Protect працює на Android 4.3 або вище і постійно сканує додатки на предмет зловмисної активності. Служба використовує переважно машинне навчання для підвищення ефективності боротьби з встановленням PHA, але також застосовує безліч інших методів і тактик, щоб забезпечити безпеку користувачів і їхніх даних.
Компанія розповіла, що в рамках заходів з підвищення безпеки та якості ПЗ в 2017 році з магазину Play було видалено понад 700 000 додатків за порушення правил, що на 70% більше, ніж в 2016 році. Google згадала також використання машинного навчання для виявлення ПЗ, що імітує популярні програми і використовує неприйнятний контент або має шкідливу спрямованість.
Google згадала, що торік працювала над поліпшенням процесу випуску оновлень безпеки. В результаті на 30% більше пристроїв отримали виправлення, ніж в 2016 році. До того ж жодна критична вразливість Android не була опублікована до того, як компанія випустила проти них оновлення або заплатки.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас