Китайці пустять в маси перше авто, надруковане на 3D-принтері (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці пустять в маси перше авто, надруковане на 3D-принтері (відео)

Технології&Авто
735
Китайська компанія X Electrical Vehicle анонсувала запуск в серію першого масового автомобіля, надрукованого на 3D-принтері. Прототип цієї моделі – компакт-кар LSEV – покажуть на квітневому моторшоу в Пекіні, а виробництво почнуть тільки в наступному році.
На принтері віддруковані всі деталі за винятком шасі, шибок, шин і силової установки. Для розробки нового матеріалу для створення кузовних панелей, більш еластичного і при цьому міцного, в X Electrical Vehicle уклали партнерську угоду з шанхайською фірмою Polymaker.

Повідомляється, що на “роздруківку” бампера йде чотири години, даху – п’ять годин, дверей – вісім годин, а приладової панелі – десять годин. Автомобіль зможе проїжджати без підзарядки близько 150 км з максимальною швидкістю 70 кілометрів на годину. Важить машина 450 кілограмів. Випускати авто планується в Китаї. Вартість – близько 60 тисяч юанів (9,5 тисячі доларів США). У X Electrical Vehicle стверджують, що вже отримали сім тисяч замовлень на LSEV від різних компаній, включаючи поштові та кур’єрські служби.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас