Від початку року мешканці Львівщини на 25% збільшили борги за спожитий газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від початку року мешканці Львівщини на 25% збільшили борги за спожитий газ

Казна та Політика
186
Від початку року заборгованість за природний газ споживачів Львівської області перед ТОВ «Львівгаз збут» зросла на 293 млн грн. Станом на 1 березня вона сягає 1,5 мільярди грн. Про це повідомляє прес-служба газової компанії.
Зростання боргу та невчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів регіону. Адже через відсутність коштів ТОВ «Львівгаз збут» не може своєчасно розрахуватись з державним постачальником – НАК «Нафтогаз України» – за отриманий природний газ та оперативно замовити необхідні обсяги для подальшого забезпечення газом споживачів.
«Ухиляються від сплати за спожитий газ переважно власники великих приватних будинків, в той час як споживачі із невеликими доходами намагаються вчасно розраховуватись. І така тенденція в регіоні спостерігається не перший рік, – зазначила начальник відділу розрахунків за газ ТОВ «Львівгаз збут» Ольга Чабан.
У разі труднощів із погашенням заборгованості, для того, аби не погіршувати ситуацію і не накопичувати борги, фахівці «Львівгаз збуту» рекомендують своїм клієнтам укласти графік погашення заборгованості. Якщо ж споживач має складне фінансове становище – звернутися до органів соціального захисту для призначення державної допомоги.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас