Співробітник криптовалютної біржі в Дубаї вкрав понад $200 тисяч - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітник криптовалютної біржі в Дубаї вкрав понад $200 тисяч - ЗМІ

Фінтех і Картки
517
За повідомленнями газети Khaleej Times в Дубаї, місцева криптовалютна торгова платформа зловила співробітника, який крав криптовалюти. За попередніми даними він привласнив 800 000 дирхамів (близько $218 000). Назва біржі, як і ім’я співробітника, не розкриваються.
Обвинувачений є експертом в управлінні системами криптовалютної торгівлі. Він зміг обійти програмне забезпечення, яке використовувалося для запису криптовалютних транзакцій.
Співробітник брав невеликий відсоток від коштів, що торгуються на біржі. Він користувався своїм доступом до системи для створення підроблених рахунків. У базу даних платформи він додавав інформацію, що не відповідала дійсності.
За словами роботодавця, причин для те, щоб підозрювати цього працівника, не було.
Керівництво компанії виявило, що криптовалютні транзакції були непослідовними і не відповідали записам у системі. Але, через брак досвіду в галузі впровадження систем безпеки, визначити шахрая відразу не вдалося. До того ж вся команда використовувала обліковий запис адміністратора для доступу до веб-сайту. Обвинувачений повільно накопичував конвертовану суму і був спійманий після виявлення файлів на його персональному комп’ютері. Він використовував підроблені імена користувачів і облікові записи при взаємодії з клієнтами (потенційними покупцями) в Інтернеті. Вкрадені кошти він хотів витратити на купівлю будинку, але його мрії розбилися вщент, коли компанія подала проти нього позов.
Керівництво біржі звернулося до департаменту експертизи та врегулювання суперечок в Дубаї для розслідування інциденту і підрахунку збитків, заподіяних компанії.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас