Данилюк розповів, чому МВФ "забракував" новий податок в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк розповів, чому МВФ "забракував" новий податок в Україні

Казна та Політика
2574
Звернення в Міжнародний валютний фонд (МВФ) щодо питання введення в Україні податку на виведений капітал (ПВК) ускладнило цей процес. Таку думку висловив міністр фінансів Олександр Данилюк, пише Сьогодні.
Данилюк підкреслив, що законопроект не передбачає, яким чином повинні компенсуватися бюджетні втрати при заміні податку на прибуток податком на виведений капітал. Мінфін пропонує передбачити ці компенсатори у Бюджетній резолюції і направити її в парламент пакетом з законопроектом про ПВК.
“Чому МВФ відреагував негативно? Тому що Адміністрація Президента чомусь вирішила відправити туди сам законопроект. Звичайно, МВФ бачить ризики, що є план впровадити такий законопроект без компенсаторів”, – зазначив він в ефірі радіо “НВ”.
Він також нагадав, що, за розрахунками Мінфіну, бюджетні втрати від заміни податку на прибуток податком на виведений капітал складуть 25 млрд грн в перший рік, у другий – 31 млрд грн. За словами Данилюка, компенсувати ці втрати можна тільки шляхом скорочення бюджетних витрат, при цьому компенсатори слід узгодити не тільки з урядом.
“Це має бути узгоджене усіма колегами в Кабміні і не тільки. Бюджет стосується всіх – і місцевих органів влади, всіх органів влади, в тому числі Верховної Ради. Якщо ці компенсатори будуть знайдені, ми направимо цей проект закону в парламент”,- сказав Данилюк.
Як повідомлялося, президент Петро Порошенко відклав подання законопроекту про податок на виведений капітал у Верховну Раду через позиції міжнародних партнерів. При цьому Порошенко, у свою чергу, зазначив, що готовий до компромісів щодо законопроекту про податок на виведений капітал. Так, президент згоден на введення цього податку для частини бізнесу.
“Я готовий до будь-яких компромісів… На перших етапах це може стосуватися малого і середнього бізнесу”, – розповів Порошенко.
Відповідно до законопроекту, ставки податку на виведений капітал повинні скласти 15% для дивідендів, 20% для прирівняних платежів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас