FlixBus запускає перші в світі електробуси далекого прямування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FlixBus запускає перші в світі електробуси далекого прямування

Технології&Авто
2721
Один з найбільших європейських автобусних перевізників німецький FlixBus першим у світі запускає на маршрути електробуси далекого прямування.
Як повідомляється на офіційній сторінці перевізника в Facebook, перший такий постійний маршрут запрацює з квітня у Франції, з’єднавши міста Париж і Ам’єн (близько 130 км).
А вже влітку подібний маршрут запрацює у Німеччині – між землями Гессен і Баден-Вюртемберг (близько 250 км).
У компанії відзначають, що ці маршрути повинні покласти початок масштабному впровадженню екологічного міжміського і міжнародного громадського транспорту в Європі.
Крім того, раніше FlixBus також оголосила про плани запустити з 23 березня FlixTrain – перший «зелений» поїзд далекого прямування, який з’єднає Кельн і Гамбург із зупинками в Дюссельдорфі, Дуйсбурзі, Ессені, Гельзенкірхені, Мюнстері і Оснабрюці.
А з квітня запрацює маршрут Штутгарт-Берлін із зупинками у Вольфсбурзі, Ганновері, Геттінгені, Касселі, Фульду, Ханау, Франкфурті, Дармштадті, Гейдельберзі і Вайхінгені.
При цьому компанія обіцяє лояльну цінову політику, здатну конкурувати з досить дорогим німецьким Deutsche Bahn.
Зазначимо, що особливістю такого електротранспорту є те, що він приводиться в рух за допомогою електроенергії, що накопичується в спеціальному накопичувачі на борту з можливістю підзарядки, а не за допомогою палива або газу, у зв’язку з чим помітно зменшуються шкідливі викиди в атмосферу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас