Макроекономічна ситуація в Україні залишається нестійкою - СБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Макроекономічна ситуація в Україні залишається нестійкою - СБ

Казна та Політика
364
Макроекономічна ситуація в Україні залишається нестійкою, вразливість фіскальної системи за останні роки зросла, вважає голова представництва Світового банку (СБ) у Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен.
“Макроекономічна ситуація в Україні все ще нестійка. Вразливість за останні роки навіть зросла, враховуючи той факт, що збільшилися витрати уряду, який підвищив держслужбовцям мінімальну зарплату, пенсії і зарплати”, – сказала С. Кахконен в інтерв’ю журналу “Новое время”.
За її словами, СБ також турбує, як Україна буде фінансувати виплату заборгованості за зовнішнім боргом, пік якої припадає на кінець 2018 – початок 2019 рр.
При цьому С. Кахконен підкреслила: у разі непродовження програми співпраці з МВФ в Україну не надійдуть кошти СБ, заплановані для підтримки бюджету та на проведення реформ.
“Від МВФ залежить виділення грошей, які Євросоюз запланував на покриття дефіциту бюджету. Ринки позик також негативно відреагують на цей сигнал”, – зазначила вона.
Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що не бачить передумов для дефолту в 2019-му або 2020 рр.: “Ніякого дефолту не буде. Ми робимо все, щоб знизити боргове навантаження на нашу економіку”. Зокрема, за його словами, цьому сприяє щорічне скорочення дефіциту бюджету, а також вихід України на ринок єврооблігацій у вересні 2017 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас