Petro ставить під загрозу репутацію криптовалют - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Petro ставить під загрозу репутацію криптовалют - аналітики

Фінтех і Картки
1858
Аналітики Брукінгського дослідного інституту стверджують, що венесуельська криптовалюта Petro (PTR), підкріплена нафтою, найімовірніше, завдасть шкоди криптовалютам, ніж допоможе венесуельцям уникнути кризи, яку в даний час переживає країна.
Ідучи стопами Венесуели, інші країни також прагнуть випустити свої власні національні криптовалюти. Наприклад, Іран хоче спробувати свої сили, запустивши власний віртуальний токен, підтримуваний урядом. У Туреччині також замислюються над створенням національної криптовалюти Turkcoin, підкріпленої цінними паперами.
Petro прив’язана до запасів нафти Венесуели, а обмінний курс Petro/болівар, за повідомленнями, включає знижку, встановлену венесуельським урядом. Це, на думку дослідного інституту, означає, що Petro піддається «довільному коригуванню коефіцієнта дисконтування, коливанням цін на нафту і корумпованому уряду, який маніпулює своєю валютою».
«Існує реальна небезпека того, що Petro не тільки не усуне економічні труднощі Венесуели, а й послабить цілісність криптовалют», – додають аналітики.
Дослідники зазначають, що іноземні інвестори фінансували виключно попередній продаж Petro, що призвело до припливу капіталу. Так бути не повинно, бо Венесуела перебуває під міжнародними санкціями.
Дослідники вважають, що Petro був, по суті, прийомом для того, щоб уряд зміг залучити капітал, який не принесе ніякої користі самим громадянам. Крім того, неясно, як іноземні інвестори зможуть використовувати Petro, оскільки whitepaper говорить, що криптовалюта може бути використана тільки для оплати податків, зборів і комунальних послуг у Венесуелі.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас