Названо найдорожчі міста світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найдорожчі міста світу

Світ
1621
Сінгапур вже п’ятий рік поспіль посів перше місце в списку найдорожчих міст світу, який складається Economist Intelligence Unit (EIU) – аналітичним підрозділом британського журналу The Economist.
Москва і Санкт-Петербург увійшли до числа лідерів за іншим показником – темпами підвищення цін, зайнявши в цьому списку 8-е і 3-є місце відповідно. Друге місце за рівнем цін розділили Париж і Цюріх.
До топ-10 найдорожчих міст світу також увійшли Гонконг, Осло, Сеул, Женева, Копенгаген, Тель-Авів і Сідней. Токіо, який ще в 2013 році очолював ренкінг, тепер опустився на 11-у позицію в порівнянні з 4-м минулого року.
Ослаблення курсу долара до всіх основних валют розвинених країн в 2017 році призвело до того, що жодне з міст в США не увійшло до першої десятки за рівнем цін, хоча витрати в них продовжують рости. Нью-Йорк перемістився з 9-ї на 13-у сходинку, Лос-Анджелес – з 11-ї на 14-у.
Максимальний приріст вартості життя зафіксований в Мехіко, що багато в чому пояснюється ослабленням курсу мексиканського песо на тлі переговорів про перегляд Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (НАФТА). Другу позицію в цьому списку займає чилійська столиця Сантьяго, четверту – Київ.
Останнє, 133-є місце в рейтингу віддано Бангалору (Індія). До числа найдешевших міст світу, за оцінкою EIU, входять Ченнай, Карачі, Нью-Делі, Дамаск, Каракас, Алма-Ата, Лагос, Алжир і Бухарест.
EIU розраховує індекси вартості проживання для 133 міст світу двічі на рік, використовуючи в якості відправної точки прожитковий рівень в Нью-Йорку. Експерти розглядають ціни на більш ніж 400 найменувань товарів і послуг в 160 категоріях.
Товари повсякденного попиту в Сінгапурі були набагато дешевші, ніж в інших містах з верхньої частини списку, однак величезні витрати на володіння автомобілем дозволили йому залишитися на першому місці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас